Житель Донецька «відмивав» гроші з Харківщини

Понеділок, 12 січня 2015, 20:39
Представники харківської податкової натрапили на конвертаційний центр, за допомогою нього злочинці «відмивали» мільйони гривень, усього майже 300 мільйонів українських грошей.
Житель Донецька «відмивав» гроші з Харківщини

Схему переведення безготівкових на реальні гроші відпрацював мешканець Донеччині, який був вже раніше судимий. Він для своєї «роботи» найняв шістьох помічників. За останні два роки ці «винахідники» зробили більше сімдесяти нелегальних підприємств, до яких зверталися компанії Запорізької, Київської та Харківської областей. Ці організації існували тільки на папері.

Представники податкових органів здійснили більше десяти перевірок. Слідчі натрапили  на офіси та забрали печатки цих незаконних підприємств, документи, комп’ютери, де зберігалося майже половина мільйона гривень.

Усе це вилучене «добро» буде як речовий доказ в розслідуванні кримінальної справи. Завдяки діяльності центру конвертації бюджет втратив майже 50 мільйонів гривень. Зараз триває слідство.

Нагадаємо, це вже не перший нелегальний конвертаційний центр на Харківщині, наприкінці минулого року подібну організацію знайшли в стайні.

comments powered by HyperComments