У Харкові затримали чоловіка, який був власником нелегальних пунктів обміну валюти (фото)

Понеділок, 21 вересня 2015, 15:20
На папері він надавав послуги з оренди офісних приміщень, а насправді був власником валютно-обмінного бізнесу. Про кого йдеться?
У Харкові затримали чоловіка, який був власником нелегальних пунктів обміну валюти (фото)

Міліціанти з’ясували, що цей бізнесмен ухилявся від сплати податків державі на суму більше 3,6 млн гривень. Також правоохоронцям стало відомо, що «горе-бізнесмен» керував кур’єрами та касирами з перевезення грошей у спеціально обладнаних для цього схованках автівок та організовував зустрічі з клієнтами для видання проконвертованих грошей та документів.

Здаючи ж приміщення для фінансових закладів, бізнесмен використовував їх як «ширму» для власних валютних обмінних пунктів, де з трьома помічниками влаштовував грошові операції, у тому числі здійснення сплати в іноземній валюті міжнародних договорів без оформлення будь-яких документів.

Під час обшуку у горе-підприємця міліціанти знайшли чернеткову документацію, комп’ютери та гроші на суму більше 1 мільйона гривень, більше 2500 фунтів стерлінгів, більше 1 млн рублів, близько 335 тисяч доларів та понад 27 тисяч євро. Про це повідомив Андрій Бєжанов, начальник оперативного управління ДВС Харківщини.

 

comments powered by HyperComments