«На їх місці могла опинитися будь-яка людина». Суд продовжує розгляд «справи паламарів»

Четвер, 24 березня 2016, 13:01
Запорізькі активісти не полишають надії встановити справедливість щодо трьох несправедливо засуджених хлопців.
«На їх місці могла опинитися будь-яка людина». Суд продовжує розгляд «справи паламарів»

Через вибух у Свято-Покровському храмі 28 липня 2010 року постраждало дев’ять людей, загинула 80-річна монахиня. Тодішній Президент Віктор Янукович розпорядився розкрити справу протягом тижня. Оперативно заарештували трьох підозрюваних: Антона Харитонова, який служив у підірваному храмі паламарем, його брата Сергія Дьоміна та Євгена Федорченка. Слідства вважало, що перший волів помститись за звільнення від служби у храмі, а Дьомін і Федорченко – його помічники-співучасники. Голова МВС вже 6 серпня заявив, що злочин розкрито і винні взяті під варту.

Як пишуть на порталі, присвяченому спасінню звинувачених по «справі паламарів», єдиним доказом винуватості були явки з повинною. Причому протягом розслідування обвинувачені їх неодноразово переписували, додаючи подробиць в інтересах слідства. Результатом стало засудження до 14 та 15 років ув’язнення. Звільнитися вдалося після подій Майдану та ухвалення рішення «Про застосування амністій».

Минулого року слідство по «справі паламарів» поновлено. Учасники борються за виправдувальний вирок, а також за притягнення до відповідальності співробітників правоохоронних органів, які сфабрикували їхню справу та тортурами домагалися вигідних їх «доказів». Чергове засідання відбудеться 29 березня 2016 р. в 9:30 в Комунарському суді м.Запоріжжя (вул. Малиновського, 7).

В повідомленні наголошується: «Безперечно, вся ця метушня дуже на руку фальсифікаторам даної кримінальної справи, які побоюються за своє нікчемне, продажну шкуру. Але статтю 375 в УКУ ніхто не відміняв… Безсумнівно, за зламані долі хлопців, вирвані роки з їх життя, втрату здоров’я, величезні моральні і матеріальні втрати всім перевертням в погонах і мантіях воздасться і відповідати доведеться і перед земним судом, і перед судом Божим. А ми за цим прослідкуємо!»

comments powered by HyperComments