Харківський прикордонник попався на хабарі у 10 тисяч доларів

Вівторок, 3 травня 2016, 17:47
Працівники прикордонної служби України в Харківській області крізь пальці дивилися на незаконне перевезення товарів.
Харківський прикордонник попався на хабарі у 10 тисяч доларів

Схему отримання неправомірної вигоди викрили Генпрокуратура та СБУ.

Затримано начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону та цивільну особу, яка передавала хабар за безперешкодне перевезення товарів через державний кордон України.

«Цивільну особу затримано при передачі неправомірної вигоди у вигляді 9 800 доларів США, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), а начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону при отриманні неправомірної вигоди на вказану вище суму, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб)», — повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Тривають слідчі та розшукові дії, а також вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Скоєння такого кримінального правопорушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

comments powered by HyperComments