На Харківщині рибу ловлять у промислових масштабах

Середа, 8 червня 2016, 16:16
Правоохоронці спільно з громадськими активістами викрили нечесних рибалок на Червонооскільському водосховищі.
На Харківщині рибу ловлять у промислових масштабах

Браконьєри промишляли поблизу села Піски-Радьківські Борівського району на пляжі, який місцеві називають «Базар». Вони ловили рибу сітками, хоча з 1 квітня по 10 червня — нерест — на водосховищах діє заборона на промисловий вилов.

Правоохоронці виявили риболовний човен, у якому знаходилися 18 мішків з риболовними сітками з рибою та пристрій для вилучення сіток з води, автомобіль «Мітсубісі Л-200», у кузові якого лежало 5 мішків з риболовними сітками з рибою, та мотоцикл «Днепр-11».

Загалом у зловмисників вилучили 23 мішки з рибою (плотва, себеля, окунь, линки, лускери тощо) та 28 риболовецьких сіток, загальною довжиною 2 км 100 м. За підрахунками фахівців, браконьєри завдали шкоди державі в розмірі 229 000 гривень, пише «Слобідський край».

Санкція ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне заняття рибним промислом) передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів гро­мадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією зна­рядь і засобів промислу та всього добутого. Борівський районний суд постановив заарештувати все вилучене майно (човен, сітки, інші снасті), крім автомобіля. Суд же над затриманими відбудеться через два тижні.

У Борівському відділенні поліції «СК» відповіли, що відкрито кримінальне провадження, ідуть слідчі дії.

comments powered by HyperComments