Плотникову пред'явлено звинувачення, Макаренко перебуває в Лук'янівському СІЗО — Рибаков

П'ятниця, 22 липня 2016, 11:01
Начальник ГУ ДФС в Харківській області Микола Рибаков прокоментував затримання на гарячому високопоставлених податківців на Харківщині.
Плотникову пред'явлено звинувачення, Макаренко перебуває в Лук'янівському СІЗО — Рибаков

Йдеться про Олексія Плотнікова, затриманого на гарячому у грудні 2015 року, і Михайла Макаренка, якого взяли у червні 2016 року. Пізніше з'явилася інформація, що останнього відпустили під домашній арешт.

«Коли на хабарах беруть саме керівників ГУ ДФС, тобто тих, хто повинен був боротися з корупцією, а вони не змогли її подолати, тому вирішили очолити — це сумно», — розказав Микола Рибаков в інтерв'ю Ростиславу Касьяненко. За словами головного податківця Харківщини, Плотникову на сьогоднішній день вже пред'явлено звинувачення, але матеріали справи ще не направленi до суду.

«Що стосується Макаренко, то він знаходиться зараз в Лук'янівському СІЗО, заарештований на 2 місяці, — повідомив М. Рибаков. — Дійсно, суд першої інстанції обрав йому як запобіжний захід «домашній арешт». Однак Генеральною прокуратурою, наскільки я знаю, була подана апеляція, і суд другої інстанції вибрав йому більш сувору міру запобіжного заходу — тримання під вартою на два місяці».

Нагадаємо, у червні 2016 року СБУ затримала начальника Cхідної ОДПІ Харкова Михайла Макаренка на гарячому — під час передачі хабара в розмірі 100 тисяч гривень. Його колегу — Олексія Плотникова, який також обіймав посаду керівника ОДПІ Харкова — було затримано раніше. Посадовець разом із підлеглим отримали від власника кількох комерційних фірм 10 тис. доларів за зменшення штрафних санкцій щодо своїх підприємств. Ще 100 тис. гривень хабарники отримали за припинення кримінального провадження стосовно керівництва комерційної фірми.

Повне інтерв'ю з начальником ГУ ДФС Харківської області читайте в понеділок, 25 липня, в авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозоры» («Восточный Дозор», «Южный Курьер», «Справжня Варта» etc) Ростислава Касьяненка «Справжня Розмова». У попередній «Справжній Розмові» начальник Облавтодору Євген Зражевець розказав про про те, як став шляховиком, про розвал своєї служби командою Добкіна, патріотизм в бізнесі, харківський БАМ і відносини з Райніним, ДАІ, кар'єри та вбивць автодоріг, Дорожний фонд та співфінансування доріг.

comments powered by HyperComments