"Апостол" 17-го століття хотіли вивезти до Росії

Середа, 16 листопада 2016, 17:56
Сьогодні в пункті пропуску "Плетенівка" 50-річний громадянин України намагався незаконно вивезти в Росію старовинну книгу - кириличний стародрук «Апостол» XVII століття.
"Апостол" 17-го століття хотіли вивезти до Росії

Про це повідомили в прес-службі Харківської митниці.

За даними правоохоронців, раритет  був загорнутий в светр та поліетиленовий пакет та схований на дні валізи під особистими речами.

За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Предмети правопорушення передані до правоохоронних органів. Додатково буде проведена експертиза.

Нагадаємо, що предмети, які виготовлені до 1950 року, та твори друку, які видані до 1945 року, при переміщенні потребують подання дозволу Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України або експертного висновку, виданого державними установами, закладами культури, іншими організаціями, уповноваженими на проведення державної експертизи культурних цінностей.
Як писала "Справжня Варта", 16 жовтня на Харківщині представники прикордонної служби виявили отрутохімікати, які могли би бути перевезені до непідконтрольної Україні території.

 

comments powered by HyperComments