Геращенко озвучив подробиці перестрілки, в якій загинули 5 поліцейських

Неділя, 4 грудня 2016, 13:39
Цієї ночі в селищі Княжичі Броварського району Київської області сталася перестрілка, в результаті якої загинули 5 співробітників поліції.
Геращенко озвучив подробиці перестрілки, в якій загинули 5 поліцейських

Подробиці трагедії розповів член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко у своєму Фейсбуці.

"Карний розшук міста Києва працював над затриманням небезпечної банди грабіжників, яка системно грабувала будинки киян і жителів Київської області. У цю ніч співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що чергове пограбування може статися в селищі Княжичі. Туди виїхала група затримання карного розшуку та спецпідрозділ КОРД. На одній з вулиць селища Княжичі, в споруджуваному приватному будинку, були розміщені поліцейські-розвідники, завдання яких була стежити за обстановкою і подати команду на затримання бандитів. Планувалося класичне затримання банди грабіжників в той момент, коли вони спробують розпочати здійсненню злочинного задуму. Однак трагічний ланцюг випадковостей завадив цьому здійснитися", - зокрема, зазначив Геращенко.

За його словами, в цей час в сусідньому будинку в автоматичному режимі спрацювала охоронна сигналізація. На місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських-розвідників.

"У той же час, група захоплення, судячи з усього, вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, захоплені злочинцями, які їх виявили, і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських-розвідників. Далі між співробітниками ДСО та групою захоплення сталася перестрілка, яка тривала кілька миттєвостей і забрала п'ять життів", - додав нардеп.

Загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, що входив до групи захоплення.

"Слідчі прокуратури вже працюють на місці трагедії і будуть посекундно відновлювати всі деталі того, що сталося, і встановлювати причини того, як і чому все це стало можливим. Внутрішнє розслідування Національної поліції також буде повним, всебічним і чесним. Суспільство буде знати всю правду про цю трагедію", - зазначив Геращенко

Троє підозрюваних у розбої, яких готувалися зловити "на гарячому", почувши перестрілку відмовилися від свого плану з грабунку і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 в сторону Києва, де були затримані оперативниками, - таку інформацію озвучив Геращенко.  У них вилучено вогнепальну зброю. Вони затримані і їм будуть пред'явлені звинувачення в скоєнні грабежів і розбої.

 

Відзначимо, як повідомила прес-служба відомства, Національна поліція проводить перевірку за фактом загибелі поліцейських під Києвом.

«Трагедія сталася у с. Княжичі під час спецоперації оперативників столичного карного розшуку за підтримки спецпідрозділу КОРД - із затримання зловмисників, яких підозрюють у серії пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області. В цей час наряд поліції охорони виїхав у цей самий район на автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між поліцейськими виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ять працівників поліції. Зловмисники, почувши стрілянину, почали втікати і пізніше були затримані в Києві. У них вилучено вогнепальну зброю», - йдеться у повідомленні прес-служби.
comments powered by HyperComments