За ніч до рук поліцейських потрапили 17 нетверезих водіїв (ФОТО)

Неділя, 11 грудня 2016, 17:43
В ніч з 10 на 11 грудня, патрульні поліцейські виявили та задокументували 17 фактів керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.
За ніч до рук поліцейських потрапили 17 нетверезих водіїв (ФОТО)

На водіїв патрульними складені протоколи про адміністративну відповідальність за ст.130 КУпАП. Подальшу їхню долю вирішить суд.

Правоохоронці нагадали, що за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, а також під впливом ліків, що знижують увагу та швидкість реакції передбачено штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування на один рік.

Ще суворіше покарання очікуватиме водія, який повторно протягом року керуватиме автомобілем у стані сп’яніння. Порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі 20 400 гривень. Водія також позбавлять права керування на три роки. Якщо ж, попри заборону, водій втретє сяде за кермо у стані сп’яніння- його очікуватиме покарання у вигляді штрафу на суму 40 800 гривень із позбавленням права керування на десять років. Окрім цього, передбачено відповідальність за вживання алкоголю, наркотиків чи ліків, виготовлених на їх основі, водієм після дорожньо-транспортної пригоди за його участі. За таке порушення передбачено 20 400 гривень штрафу або адміністративний арешт на п'ятнадцять діб, із позбавленням права керування на три роки.

ФОТО: Патрульна поліція Харкова.

 

comments powered by HyperComments