Хакери атакували сайти Мінінфраструктури та Державіаслужби

П'ятниця, 16 грудня 2016, 20:23
Сайти Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби «лягли».
Хакери атакували сайти Мінінфраструктури та Державіаслужби

У прес-службі Мінінфраструктури повідомили, що не мають інформації про хакерську атаку. Мовляв, ведуться роботи по відновленню функціонування сайту. Проте згодом прес-секретар міністра інфраструктури Марина Томко заявила в Facebook, що, дійсно, мова йде про зовнішнє втручання.

«Сайт працює, але тимчасово закритий для користувачів. Повідомили в СБУ, національну поліцію, кіберполіцію. Розцінюємо атаки на сайт як складову кібератак на ресурси органів державної влади, які посилилися протягом останнього тижня», – написала вона.

До відновлення повноцінної роботи сайту вся інформація буде розміщуватися в Facebook.

За інформацією міністра інфраструктури Володимира Омеляна, атаку здійснили українські хакери на замовлення з РФ.

«Міністерство ініціює проведення службового розслідування із залученням правоохоронних органів та Служби безпеки України. Якщо підтвердиться, що атаки здійснювалися на замовлення сил з-за меж України, їх треба розглядати, як частину комплексної хакерської атаки проти ресурсів органів державної влади», – наголосив перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк повідомив, що завтра буде проведена нарада, під час якої розглянуть питання посилення інформаційної безпеки інфраструктурних відомств і компаній.

Нагадаємо, вчора через хакерську атаку не працював сайт «Укрзалізниці», сервіс онлайн-продажу квитків був недоступний. Наразі сайт працює у звичному режимі.

Загалом з початку грудня хакери атакували сайти Держказначейства, Міноборони, Мінфіну та Пенсійного фонду України.

comments powered by HyperComments