Засуджено автомобільного шахрая

П'ятниця, 23 грудня 2016, 06:13
Їм було ошукано 17 власників автотранспорту
Засуджено автомобільного шахрая

Харківський районний суд області підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №6 та визнав винним 34-річного мешканця району у шахрайстві (ч.2 ст. 190 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, зловмисника засуджено до 2,5 років позбавлення волі.

"У суді доведено 17 епізодів злочинів, вчинених, переважно, на території м. Мерефа та смт. Високий. Так, протягом грудня 2014 року - жовтня 2016 року шахрай підшукував машини, що потребували косметичного ремонту. Знаходив їх власників та пропонував їм автозапчастини та свої  послуги. За роботу просив ціну значно нижчу за ринкову. Отримував завдаток і зникав. Свої послуги псевдоремонтник, як правило, оцінював у кілька тисяч гривень. Загальна сума "заробленого" шахраєм склала понад 35 тис. грн.", - пояснив А. Яковлев.

Крім того, суд задовольнив усі цивільні позови громадян щодо відшкодування матеріальних збитків.

Слід зазначити, що досудове розслідування цієї справи було проведено у найкоротші строки. З моменту викриття зловмисника до винесення обвинувального вироку пройшло менше трьох місяців.

Раніше правоохоронці затримали іноземця. 27-річний хлопець, використовуючи підроблені платіжні карти, проводив транзакції через міжнародні платіжні системи та здійснював покупки товарів в різних магазинах, оплачував товари через POS-термінали, але гроші на рахунок закладу не надходили.

comments powered by HyperComments