На Харківщині ліквідовано канал постачання зброї з зони АТО

Вівторок, 27 грудня 2016, 09:08
Про це повідомили епре-служби СБУ та ГУНП в Харківській області
На Харківщині ліквідовано канал постачання зброї з зони АТО

Під час досудового слідства встановлено, що до організації вказаного каналу причетні троє мешканців Ізюмського району Харківської області, один з яких неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Харківській області Олександр Бударний, під час документування злочинної діяльності групи проведено ряд оперативних заходів та з незаконного обороту вилучено понад 1500 набоїв /до автомату Калашникова різного калібру/, гранату /гранати РГД-5/ та вогнепальну зброю. Крім того, за місцем мешкання зловмисників проведено ряд обшуків і вилучено боєприпаси та вогнепальну зброю.

Тривають слідчі дії за кримінальним провадженням, яке відкрито за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За вчинення вказаного злочину правопорушникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 25 грудня о 02-30 біля автоцентру вночі вибухнула граната РГД-5. Раніше повідомлялось, що на Харківщині 52-річний раніше судимий мешканець Куп’янськ-Вузлового розгулював з боєприпасами. Під час особистого огляду у нього було виявлено та вилучено корпус гранати Ф-1 з запалом та предмет, зовні схожий на мінометний снаряд.

comments powered by HyperComments