Ще один харківський таксист вигадав розбійників, щоб не платити за оренду

Неділя, 15 січня 2017, 08:18
Тактист повідомив поліції, що троє невідомих, яких він віз до смт. Рогань, приставили йому до горла ніж та відібрали 1800 гривень
Ще один харківський таксист вигадав розбійників, щоб не платити за оренду

Але, як розповів начальник Індустріального відділу поліції Сергій Денисенко, слідство встановило, що 25-річний заявник орендував автомобіль, на якому таксував. Аби відстрочити дату сплати оренди, чоловік вирішив звернутися до поліції з неправдивим повідомленням про скоєння відносно нього розбою.

 За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч.1 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають максимальне покарання до 2 років позбавлення волі.

Провадження за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України закрито на підставі п. 1 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що Дергачівський районний суд м. Харкова визнав винним 43-річного мешканця району у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину та дачі завідомо неправдивих показань (ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України). Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження. Чоловік працював в одній із служб таксі.  Восени поточного року він звернувся до районного відділу поліції із заявою про те, що під час роботи двоє невідомих чоловіків напали на нього та забрали 800 грн. заробітку і робочий мобільний телефон.

В той же час пограбування таксистів не рідкість для Харкова. Так, на кінці грудня по вулиці Маршала Жукова, 10, до водія таксі зверулися двоє громадян, з ознаками алкогольного сп'яніння. Чоловіки почали грубо спілкуватися з водієм, просити кудись відвести за дарма, коли водій відповів що нікуди їхати не збирається, один з громадян вихопив з автівки планшет Samsung та кинувся втікати до під'їзду багатоповерхівки. Поки ж другий парубок намагався затримати водія, таксист викликав поліцію.

 

comments powered by HyperComments