Затримані злочинці, які заради наживи вбили пенсіонерку, а потім підпалили її будинок

Субота, 21 січня 2017, 13:24
Згодом співмешканці були викриті поліцією у скоєнні цього тяжкого злочину.
Затримані злочинці, які заради наживи вбили пенсіонерку, а потім підпалили її будинок

Як передає Відділ комунікації поліції Харківської області, ця інформація стала відома зі слів начальника Холодногірського відділу поліції Дмитра Плотнікова. Він розповів, що 14 січня о 23:50 до поліції надійшло повідомлення від оператора Державної служби надзвичайних ситуацій про те, що у приватному будинку по провулку Андріївському сталася пожежа.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Після того, як пожежа була ліквідована, правоохоронці виявили тіло 66-річної жінки з ознаками насильницької смерті. Ноги загиблої були зв'язані шнурком від взуття.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники Холодногірського відділу поліції разом з працівниками Управління карного розшуку затримали осіб, причетних до скоєння злочину. Це був 38-річний чоловік, раніше судимий за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, та його 35-річна співмешканка.

Слідство встановило, що злочинці проникли до житла постраждалої з корисливих мотивів. Вони нанесли їй тяжкі тілесні ушкодження, від яких пенсіонерка померла. Потім викрали з помешкання гроші, золоті прикраси і цінні речі та зникли з місця скоєння злочину. Щоб приховати сліди, вони підпалили будинок. Золоті прикраси зловмисники встигли здати до ломбарду.

Речові докази вилучені. За цим фактом події слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) та п. 6 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо про повідомлення 16 січня, коли злочинці вибили та обікрали літню жінку, а її будинок спалили.

Також Відділ комунікації поліції Харківської області повідомив, що сьогоні оперативниками була викрита жінка, яка пограбувала пенсіонерку. Вона вкрала телефон в 62-річної місцевої мешканки. Зловмисницею виявилась 40-річна жителька Мерефи, яка в такий кримінальний спосіб намагалась знайти кошти. Вона  зізналася у скоєному. Речовий доказ було вилучено.

comments powered by HyperComments