СБУ викрила шахрайку, яка збирала гроші під виглядом допомоги бійцям АТО/ ВІДЕО

Понеділок, 23 січня 2017, 14:08
Збирала гроші з промислових підприємств у різних регіонах
СБУ викрила шахрайку, яка збирала гроші під виглядом допомоги бійцям АТО/ ВІДЕО

Правоохоронці встановили, що організувала оборудку мешканка Черкаської області. Зловмисниця зареєструвала на своє ім’я фіктивний благодійний фонд. Від його імені протягом 2016 року жінка телефонувала керівникам промислових підприємств з проханнями перерахувати певну суму грошей на рахунок "благодійного фонду" для надання допомоги дітям, підрозділам антитерористичної операції, соціально незахищеним верствам населення. Шахрайка під час телефонних дзвінків представлялася чиновницею різних облдержадміністрацій або помічником високопосадовців.

Співробітники Харківського управління спецслужби задокументували, що зловмисниця встигла зібрати майже півтора мільйона гривень. Усі гроші вона витратила в автоматах гральних салонів. Оперативники СБ України затримали шахрайку в місті Сміла на Черкащині.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 і 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 353 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство, - повідомили у прес-центрі СБУ.

Нагадаємо, що псевдоправоохоронець відбирав у дітей гаджети. Він підходив до неповнолітніх дітей та, представляючись правоохоронцем, просив у них дозволу подивитись телефон. Своє прохання чоловік пояснював тим, що перевіряє, чи не знаходиться в розшуку даний гаджет. При цьому, дешеві кнопкові телефони псевдоправоохоронця не цікавили. Їх він одразу повертав. Забирав лише ті, які могли, на його думку, користуватись попитом.

comments powered by HyperComments