Маленька дівчинка померла від жорстоких побоїв вітчима/ Подробиці

П'ятниця, 17 лютого 2017, 14:38
Їй було шість років. Свої дії вітчим пояснив тим, що "вона погано себе поводила"
Маленька дівчинка померла від жорстоких побоїв вітчима/ Подробиці

Але спочатку 27-річний чоловік намагався скрити свою провину і сказав слідчим, що 6-річна донька померла тому, що випадково потягнула на себе телевізор. Уже за попередніми висновками експертів стало зрозуміло, що причиною смерті дитини не міг бути телевізор. На тілі маленької виявили синці кількаденної давнини.

Як повідомили у поліції, тіло дівчинки було направлено на експертизу. Працівниками поліції було встановлено, що згідно з судово-медичним розтином причиною смерті неповнолітньої стало розрив печінки та травма тіла. Зловмисник не тільки наніс дитині тілесні ушкодження, а і не надав жодної допомоги.

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила та повідомила йому про підозру за фактом п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини).

"Уже в перші години слідства ми встановили, що причиною смерті дитини стало жорстоке побиття. Вітчим побив доньку. Свої дії він пояснив тим, що "вона погано себе поводила". Увесь цей час дівчинці було зле, проте батьки не викликали лікарів та не надавали їй медичну допомогу", - пояснив заступник керівника місцевої прокуратури Владислав Грюк.

Зараз перевіряється інформація стосовно того, що чоловік систематично вживав наркотики. Зі слів співмешканки, він ніде не працював, постійно бив її та дітей.

Крім померлої, у родині є сумісна дитина - 2 річна дівчинка.

Наразі вітчима затримано у порядку ст. 208 КПК України. Прокуратура готує клопотання до суду, в якому порушить питання про тримання під вартою чоловіка на час проведення розслідування. Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі. Досудове розслідування триває. Проводяться всі необхідні слідчі дії та експертизи.

Раніше прокуратура повідомила про те, що діти з Купянська отруїлися. Встановлено, що всі вони харчувалися у шкільній їдальні. Ізюмська місцева прокуратура  розпочала кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей (ч. 2 ст. 137 КК України).

comments powered by HyperComments