Теракт поблизу Палацу спорту. Підсудні затягують процес - прокурор

Четвер, 23 лютого 2017, 10:29
Прокурор Харківської області вважає, що на сьогодні у справі зібрано достатньо доказів щоб, довести провину кожного підсудного
Теракт поблизу Палацу спорту. Підсудні затягують процес - прокурор

" На 90% судовий процес завершений. Прокурори готові до дебатів. Як тільки будуть закінчені останні експертизи, сподіваюсь, суд зможе піти до нарадчої кімнати для винесення справедливого вироку обвинуваченим. На сьогодні відбулося близько 60 судових засідань і ще понад 20 зірвано з вини захисту. Підсудні вдаються до всіх можливих і неможливих методів, щоб затягнути процес», - повідомив журналістам прокурор Харківської області  Юрій Данильченко.

За його словами, обвинувачені 6 разів змінювали адвокатів. Практично на кожному засіданні захист заявляє клопотання про відвід прокурору, суддям.

Неодноразово адвокати зривали засідання, покидаючи залу суду. Були випадки, коли, вичерпавши усі процесуальні можливості затягнути розгляд по суті, вони викликали «швидку», яка фіксувала нормальний фізичний стан обвинувачених.

А зараз підсудні відмовляються від своїх свідчень, намагаються переконати суд, що на аудіозаписах не їхні голоси. У зв'язку з цим доводиться призначати додаткові експертизи (фоноскопічна і психологічна), на які також потрібен час. Проте це аж ніяк не вплине на винесення  законного справедливого вироку цим громадянам - переконаний Ю. Данильченко.

Сьогодні, 22 лютого, під час чергового засідання Фрунзенський райсуд м. Харкова, на вимогу прокуратури подовжив ще на два місяці  міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для трьох підозрюваних у скоєнні теракту біля Палацу спорту.

Два роки тому, 22 лютого 2015 року, у Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту (пр. Григоренка) стався вибух. Внаслідок теракту загинуло  4 людей, ще  9 - отримали поранення.

У березні трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід –  тримання під вартою без внесення застави.  Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258  (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. У квітні 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду. Наразі судовий розгляд триває

Нагадаємо, що вчора пройшли траурна хода і панахида по загиблим під час теракту біля Палацу спорту.

comments powered by HyperComments