Стрілянина на Олексіівці. Ми не дізналися, хто стріляв, тому через добу ми їх відпустили - поліція

Світлана  |  П'ятниця, 24 лютого 2017, 10:34
Доки не завершиться розслідування, не можна стверджувати, що хтось винен, а хтось, навпаки, правий. Вину людини може визначати виключно суд
Стрілянина на Олексіівці. Ми не дізналися, хто стріляв, тому через добу ми їх відпустили - поліція

Таку позицію Слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області озвучив журналістам повідомив заступник начальника ГУНП в Харківській області - начальник слідчого управління, полковник поліції Володимир Тимошко.

Згідно з матеріалами кримінальних проваджень, усе почалось на вул. Клочківській поблизу будинку 99. Група людей (звучить кількість близько 69), які асоціюються з громадською організацією "Ветерани АТО", зіткнулися з групою людей, що асоціюються з громадською організацією "Східний корпус".

"Дві особи визнані потерпілими, ще один чоловік категорично відмовився визнати себе потерпілим", - кажуть у поліції.

Далі конфлікт перемістився на пр. Перемоги, 77.

"У ході конфлікту були нанесені тілесні ушкодження, які ми кваліфікуємо, як замах на вбивство громадянина Пушкарьова. Але не можна говорити, що всі ці люди винні - це неправильно. Ми повинні визначити роль кожної людини в усіх цих подіях", - каже Тимошко.

Він стверджує, що представники обох сторін конфлікту активно беруть участь у слідчих діях, ніхто з них начебто не втік. Розслідування проводиться цілодобово й без вихідних.

Щодо поранення Пушкарьова, то відомо про один постріл з гладкоствольної зброї. При цьому на місці подій вилучено шість гільз, чотири помпові рушниці й один автомат Калашникова.

У поліції підтверджують, що у конфлікті брали участь учасники АТО. Саме з цієї причини Тимошко попросив не "світити" їхні прізвища, щоб не зробити "подарунок нашому східному сусіду".

Затримані п`ятеро чоловіків - це власники зареєстрованої зброї, яке опинилось на місці подій.

"Ми не дізналися, хто стріляв, тому через добу ми їх відпустили", - пояснив начальник Слідчого управління.

Нагадаємо, що харківські журналісти звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Нацполіції Сергія Князєва, начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Анатолія Дмитрієва, генпрокурора Юрія Луценка, Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської з вимогою надання інформації щодо подій у Харкові 17 лютого, коли відбулося зіткнення двох груп громадян із застосуванням вогнепальної зброї.

comments powered by HyperComments