Завершено розслідування вбивства професора ХФТІ та його сина

П'ятниця, 24 лютого 2017, 17:01
23 лютого 2017 року підозрюваним вручені обвинувальні акти і реєстри матеріалів досудового розслідування
Завершено розслідування вбивства професора ХФТІ та його сина

Підозрювані - 54-річну безробітна мешканка Харкова, її 23-річний співмешканець та 20-річний знайомий. Крім вбивства професора та його сина, банді інкримінується цілий ряд інших злочинів.

Наприкінці жовтня 2016 року у квартирі на вулиці Гацева були знайдені тіла двох чоловіків. У скоєнні вказаного злочину працівники харківської поліції викрили 54-річну безробітну мешканку Харкова, її 23-річного співмешканця та 20-річного знайомого. У відношенні вказаних осіб Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як було встановлено подальшим досудовим розслідуванням, 23-річний чоловік протягом 2016 року скоїв низку тяжких злочинів. Слідчі довели його причетність до незаконного поводження з вогнепальною та холодною зброєю, виготовлення підроблених грошових знаків, грабежу та замаху на крадіжку.

У ході досудового розслідування встановлено, що члени злочинного угрупування планували скоїти на території Харківської області ще один особливо тяжкий злочин, і знову ж таки у відношенні знайомого 54-річної жінки. Чоловік займався обміном валют і позичав їй гроші під відсотки. Розбійний напад було ретельно сплановано, а його реалізація була намічена на початок 2017 року. Але здійснити свої наміри зловмисникам не вдалось лише тому, що вони були затримані працівниками поліції.

23 лютого 2017 року підозрюваним вручені обвинувальні акти і реєстри матеріалів досудового розслідування.

23-річному безробітному організатору банди інкримінують умисне вбивство, замах на крадіжку, грабіж, розбій, готування до розбою, виготовлення і збут підроблених грошей, бандитизм, незаконне поводження із зброєю, незаконне виготовлення зброї, підробку документів. Максимальна міра покарання за скоєння вказаних злочинів – довічне позбавлення волі.

20-річний учасник банди підозрюється у вчиненні умисного вбивства, замаху на крадіжку, розбої та бандитизмі. Він також може провести за решіткою решту свого життя.

54-річній жінці пред’явлено обвинувачення у скоєнні кримінальних правопорушень за кількома статтями Кримінального кодексу України - замах на крадіжку, розбій, бандитизм, готування до розбою. Санкціями статей передбачена міра покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

В найближчий час матеріали даного кримінального провадження будуть скеровані до Київського районного суду Харкова для винесення вироку усім учасникам небезпечної банди, - повідомили у ГУНП.

Раніше обласна прокуратура надала нові подробиці у справі про вбивство професора ХФТІ та його сина.

 

comments powered by HyperComments