Інтернет-шахраї створили 80 сайтів з тематикою розіграшу авто

Середа, 1 березня 2017, 09:35
Чотири уродженця Донецької області розсилали смс-повідомлення про виграш автомобіля
Інтернет-шахраї створили 80 сайтів з тематикою розіграшу авто

Дохід вони отримували від перерахування потерпілими грошей у вигляді начебто податків і зборів на різні платіжні системи.

Про це повідомив начальник ГУНП в Харківській області Анатолій Дмітрієв у своєму фейсбуці.

В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого ще у червні минулого року за ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, у Полтавської області було проведено обшук за місцем розташування серверу зловмисників. В ході обшуку виявлено серверне обладнання, на якому перебувало більше 80 сайтів з тематикою розіграшу авто. В ході аналізу даних, отриманих з сервера, було встановлено більше десятка адрес, з яких здійснювалось адміністрування автосайтів в Донецькій, Харківській та Одеській областях.

Під час проведення спільної операції співробітниками Слобожанського, Донецького та Причорноморського управлінь кіберполіції, Управління інформаційних технологій та програмування Східного регіону Департаменту кіберполіції та Слідчого управління ГУНП в Харківській області, були одночасно проведені 11 обшуків на території Харківської, Донецької та Одеської областей. Вилучено комп'ютерну техніку, GSM-шлюзи для розсилки голосових та смс-повідомлень, мобільні термінали, понад 1000 сім-карт різних операторів та кошти, нажиті злочинним шляхом.
На теперішній час слідчим управлінням ГУНП в Харківській області вирішується питання про обрання запобіжного заходу вище вказаним особам.

comments powered by HyperComments