Прокуратура почала спеціальне "заочне" розслідування щодо харківського сепаратиста Долгова

Середа, 1 березня 2017, 11:07
Прибічник створення так званої "Новоросії"свого часу був звільнений під заставу у 364 тис. грн., втік і зараз перебуває у розшуку
Прокуратура почала спеціальне "заочне" розслідування щодо харківського сепаратиста Долгова

36-річний харків'янин Долгов К.В. підозрюється в організації та забезпеченні фінансування умисного пошкодження чужого майна, незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, а також публічних закликах до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України  (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.110 КК України).

Встановлено, що наприкінці березня 2014 року чоловік організував та профінансував низку підпалів банкоматів у Харкові. Зокрема, на вул. Сумській, пр. Л.Свободи, вул. Гв. Широнінців. За попередніми даними, умисне пошкодження чужого майна коштувало всього-на-всього 1 тис. 100 доларів США.

Крім того, зловмисник брав активну участь у мітингу "В поддержку Юго-Востока Украины",  який проходив у Москві, де закликав до дій, спрямованих на зміну меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, зокрема, збудувати нову державу "Новоросію" на території окремих областей України.

Затримали чоловіка у квітні 2014 року. На вимогу прокуратури суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Під час обшуків, санкціонованих судом, за місцем мешкання підозрюваного виявлено та вилучено вогнепальну зброю та патрони до неї.

У травні 2016 року зловмисник, після звільнення зі слідчого ізолятора за заставу у 364 тис. грн., втік. Чоловіка оголосили у розшук.

Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства та суду, постійно перебуває на тимчасово окупованій території, не підконтрольній українській владі, де продовжує свою протиправну діяльність антиукраїнської направленості, прокуратура звернулася до суду з клопотанням дозволити провести спеціальне "заочне" досудове розслідування, - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, як сепаратисту Долгову відмовились видати "паспорт" "ДНР".

comments powered by HyperComments