У Харкові напали на патрульних полісменів / Відео

Вівторок, 7 березня 2017, 13:32
До затриманого з ознаками сп`яніння водія приїхала "група підтримки"
У Харкові напали на патрульних полісменів / Відео

Пізно ввечері 6 березня на вул. Леся Сердюка у Харкові стався інцидент, під час якого напали і вдарили співробітника патрульної поліції, який перебував у процесі виконання службових задач.

За версією прес-служби патрульної поліцїї, все почалося з того, що зупинили автомобіль Lexus LX 450, схожий за викрадений 26 січня. Машину зупинили, а у водія помітили ознаки алкогольного сп`яніння: хитка хода і "перегар" (поліція назвала це "запахом алкоголю з ротової порожнини").

Інспектори запропонували водієві пройти тест на алкоголь, той відмовився. Коли патрульні почали у присутності двох свідків складати адмінматеріали про керування транспортним засобом у нетверезому стані, на місце події прибули ВМW X5 і MERCEDES VITO.

"З автомобілів вийшло близько десяти чоловік, які почали поводитись агресивно, лаятися у бік поліцейських, погрожувати правоохоронцям та перешкоджати оформленню адміністративних матеріалів. На зауваження та попередження інспекторів громадяни не реагували. Один із агресивно налаштованих чоловіків наніс удар по обличчю інспектору, на що патрульні згідно ст. 45 п.3.3 Закону України "Про Національну поліцію" застосували спеціальні засоби, а саме сльозогінний газ", - сказано у повідомленні.

На підмогу поліцейським прибули ще кілька екіпажів. Правопорушників доставили до Київського відділу поліції, де на трьох громадян склали протокол про "дрібне хуліганство".

Зазначається, що громадянину, який напав на патрульного, загрожує кримінальна відповідальність за статтею "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу". Передбачена законом відповідальність - 5 років позбавлення волі.

Раніше в мережу виклали відео, яке стосується інциденту на Салтівці.

Раніше повідомлялось про виявлення патрульними поліцейськими автівки з підробленими документами та номерами кузова.

comments powered by HyperComments