Перевізників індусів з Мурома до України заарештовано

Середа, 22 березня 2017, 18:04
Троє росіян попалися на незаконному переправленні через держкордон України з території Росії чотирьох громадян Республіки Індія
Перевізників індусів з Мурома до України заарештовано

Як розповів старший слідчий слідчого управління ГУНП підполковник поліції Станіслав Павленко, досудовим розслідуванням встановлено, що 21-річний громадянин Російської Федерації, знаходячись в Бєлгороді, вступив з ще двома громадянами у змову.

Поплічники розробили та узгодили між собою план дій. На транспорті у вечірній час вони прибули до села Мурома та зустрілись із чотирма громадянами, віком від 21 до 28 років.

В обхід пунктів пропуску Державної прикордонної служби України, із дотриманням правил конспірації, зловмисники переправили громадян через кордон.

Чоловіків затримали в селі Стариця Вовчанського району Харківської області працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП в Харківській області спільно із Державною прикордонною службою України.

Нагадаємо, що українець намагався виїхати до Росії у вантажному потязі. Тінь невідомої особи помітили у вантажному поїзді, який відправлявся до Росії. Потяг прямував без вантажу, однак оперативники за допомогою камер відеоспостереження виявили в напіввагоні переховування однієї особи та поінформовали прикордонників, які зупинили поїзд у пункті контролю «Тополі».

Раніше  у Харкові дезавуювали «чорну» схему легализації іноземців: 48-річного харків’янина затримали при спробі нанести підроблені штампи в паспорт громадянина Азербайджану. Він організував схему незаконної легалізації іноземців в Україні. Для цього чоловік наносив в паспорти іноземних громадян підроблені відбитки штампів про перетинання державного кордону України.

В рамках відкритого кримінального провадження правоохоронцями спільно з Харківською місцевою прокуратурою № 1 проведено обшук автомобіля 48-річного харків’янина, з якого вилучено 4 пристрої для нанесення підроблених відбитків штампів, 67 гумових відбитків штампів про перетинання державного кордону України, Молдови, Грузії та Росії, фарби та чорнові записи.

 

comments powered by HyperComments