Штурмовика ХОДА засуджено до 5 років позбавлення волі

П'ятниця, 31 березня 2017, 09:32
Зловмисник тривалий час перебував у розшуку
Штурмовика ХОДА засуджено до 5 років позбавлення волі

Після того, як чоловік вийшов під заставу у травні 2014 року, він почав переховуватися від органів слідства. Його оголосили у розшук. Затримали злочинця у квітні 2015 року у Московському районі м. Харкова.

На вимогу прокуратури Київський районний суд м. Харкова визнав винним 28-річного харків'янина - учасника масових заворушень, внаслідок яких сталося захоплення будівлі Харківської обласної державної адміністрації на початку квітня 2014 року (ч. 1 ст. 294 КК України).

Як раніше писала «Справжня Варта», 6 та 7 квітня 2014 року перед будівлею Харківської ОДА відбулися мітинги, які переросли у масові заворушення. Тоді  проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Звільнили адміністративну споруду та затримали зловмисників спецпідрозділи МВС України.

Також вирок зловмисникам, які штурмували облдержадміністрацію, ухвалив Київський районний суд Харкова. Троє засуджених – уродженці Харкова, четвертий – уродженець Кам'янського Дніпропетровської області. Всі четверо, як випливає з матеріалів суду, – до того не судимі, безробітні, двоє  – батьки неповнолітних дітей, один – інвалід ІІІ групи. Цих чотирьох громадян України засудили на п'ять років позбавлення волі (умовно), але...

Суд встановив, що 7 квітня 2014 року близько 22-ї години обвинувачені брали участь у мітингу на майдані Свободи в Харкові «за дружні відносини з Росією та розширення повноважень регіонів України». Під час мітингу підсудні разом з іншими учасниками акції, яких було не менше сотні, почали масові заворушення – наносили удари палицями та кидали каміння у двері і вікна будівлі Харківської обладміністрації на вулиці Сумській, 64.

comments powered by HyperComments