Лікарі порушили Кримінальний Кодекс при закупівлі обладнання

Понеділок, 22 травня 2017, 05:59
Сума переплати - 100 тис. грн.
Лікарі порушили Кримінальний Кодекс при закупівлі обладнання

Комунальний заклад охорони здоров’я у м.Харкові провів торги з закупівлі за державні кошти наркозно-дихального апарату. Як вважає прокуратура, організатори публічних закупівель безпідставно допустили до участі в торгах фірму, яка взагалі не працює на оптовому ринку фармацевтичних товарів. Більше того, вона надала документацію на товар, що видавалася іншому учаснику торгів.

«До публічних закупівель допустили лише дві  фірми, але фактично торги відбулися за участю єдиного продавця, що є порушенням законодавства. У результаті лікарня закупила наркозно-дихальний апарат майже за 665 тис. грн.., що перевищує середню ринкову ціну на 100 тис. грн.», - розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №4  Володимир Купріянов.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями однієї з лікарень Харкова під час організації та проведення публічних закупівель медобладнання (ч. 1 ст. 364 КК України).

Як раніше писала «Справжня Варта», влада надала подробиці скидання промислових відходів на Харківщині. Подія сталася 18 травня. "Двоє дітей 2000 року народження та одна дитина 2004 року народження /село Смирнівка, Лозівський район/ були госпіталізовані до Лозівської міської лікарні з попереднім діагнозом – отруєння промисловим газом. За останніми даними, зазначений діагноз не підтвердився. Діти залишаються під наглядом, їх стан оцінюється як задовільний", - повідомив журналістам заступник голови ХОДА Олександр Скакун.

comments powered by HyperComments