Суд почав відпускати затриманих податківців/ Доповнено 22.32

Четвер, 25 травня 2017, 18:04
Андрія Криволапова відпущено під особисте зобов'язання, Маслову - під заставу
Суд почав відпускати затриманих податківців/ Доповнено 22.32

Криволапов раніше  очолював Харківську ОДПІ Харківської області ДПС, також був начальником відділу боротьби з відмивання доходів одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у ХАрківській області. Разом з іншими податківцями його було затримано 24 травня під час спецоперації, проведеноюж міліцією спільно з прокуратурою, - повідомляє «Справжня Варта».

Рішенням Печерського районного суду Києва колишньому голові Харківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ГФС в Харківській області Андрію Криволалову обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча прокуратура просила або два місяці арешту чи 5 млн застави - повідомляє кореспондент "112 Україна".

Також суд відпустив з-під варти екс-заступника начальника харківського облуправління Міністерства доходів і зборів Тетяну Маслову під заставу в 1 мільйон гривень.

Відпущено екс-начальника Державної податкової служби в Луганській області Антипова, екс-очільника Полтавської ДПС Задорожного, під особисте зобов'язання екс-главу Державної податкової адміністрації Криму Костянтина Циркуна.

Екс-голова Державної податкової адміністрації в Дніпропетровській області Сергій Шинкаренко заарештовано на два місяці з можлівістю внесення 100 млн. грн.

Екс-голову державної податкової адміністрації у Харківській області Станіслава Денисюка заарештовано на два місяці з можлівістю внесення 100 млн 320 тис. грн застави.

 Доповнено 22.32

Екс-главу ГУ Міндоходов в Харківській області Андрія Роздайбіду взяли під варту на два місяці з можлівістю внесення застави в розмірі 11,6 млн гривень.

Як раніше писала «Справжня Варта», Генпрокуратура оприлюднила відео затримання Денисюка. Екс-керівнику харківської податкової підозрюють за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, дії Денисюка в період з липня по грудень 2011 року заподіяли державі збитків на загальну суму 308 мільйонів 214 тисяч 835 гривень.

24 травня поліція з прокуратурою провела наймасштабнішу в історії України спецоперацію. Зараз частина учасників злочинних «схем» вже затримана, решту – затримують і доставляють до столичного суду для обрання міри запобіжного заходу.

«Я думаю, що це найбільша антикорупційна операція, яка проходила й триває досі у масштабах країни. Близько 96 мільярдів гривень збитків група виявила. І зараз тут розташований штаб, тому що тут в спеціальному оперативному режимі проходить координація затримань підозрюваних по всій країні», – зазначив Арсен Аваков, додавши, що їх прийматимуть і в аеропорту Києва і направлятимуть до суду.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments