На Харківщині внаслідок вибуху гранати пошкоджено балконне вікно у квартирі

Неділя, 28 травня 2017, 18:01
Біля житлового будинку в Чугуєві стався вибух.
На Харківщині внаслідок вибуху гранати пошкоджено балконне вікно у квартирі

Правоохоронців про цю подію поінформував черговий місцевої військової частини, передає «Справжня варта» повідомлення поліції Харківщини.

В ході проведення огляду місця події правоохоронці встановили, що невідомий на відстані близько 12 метрів від одного з житлових будинків на вулиці Горішного в місті Чугуїв з хуліганських мотивів кинув гранату в бік будинку. В результаті вибуху пошкоджено вікно балкону на першому поверсі. Вибухотехніки вилучили металеві уламки від гранати «Ф-1», запобіжне кільце та спусковий ричаг.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років. Проводяться заходи щодо встановлення місцезнаходження та затримання особи, причетної до скоєння злочину.

А от іншого «гранатоносія» виявлено і затримано. У 23-річного військовослужбовця-контрактника вилучено гранату «РГД-5» та окремо запал до неї. Подія сталася на станції Харківського метро «Південний вокзал». Під час несення служби патрульним було зупинено чоловіка, у якого в рюкзаку виявлено боєприпас. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. Вилучене направлено на дослідження. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 2631 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі. Наразі встановлюють місце та мету придбання боєприпасу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments