Роздайбіда дав показання проти Клименка - ЗМІ

Вівторок, 20 червня 2017, 10:03
Затримані податківці дають викривальні покази проти екс-міністра О. Клименка
Роздайбіда дав показання проти Клименка - ЗМІ

Як повідомили у Генеральній прокуратурі України,  в рамках розслідування кримінального провадженням за фактом створення так званих "програмних підприємств", які брали участь в схемі ухилення від сплати податків, Головною військовою прокуратурою Генпрокуратури України продовжуються допити як колишніх, так і діючих працівників податкових органів, - повідомляє «Справжня Варта».

Під програмними підприємствами прокуратура розуміє створені злочинною організацією на чолі з екс-міністром доходів і зборів О. Клименком фіктивні суб'єкти підприємницької діяльності, які використовувалися для ухилення від сплати податків. "Програмні підприємства" не підлягали перевірці.

Органом слідства на сьогоднішній день зібрано викривальні покази щодо діяльності так званих "програмних підприємств". Зокрема, один з колишніх керівників обласної податкової адміністрації розкрив механізм забезпечення діяльності вказаних схем з боку податкових органів, починаючи від Міністерства доходів і зборів України, закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували "програмні підприємства". Також розкрито умови роботи підприємств реального сектору економіки з так званими "податковими майданчиками" та задіяних у вказаних схемах службових осіб податкових органів.

Першим податковим генералом, який пішов на "догоду" в рамках "справи кліменковцев", виявився екс-керівник харківської податкової Андрій Роздайбіда, - пише видання  "Страна".

"З роботою в Харкові і пов'язані 4 епізоду діяльності "програмних підприємств", які ставляться в провину Роздайбіді. За версією слідства, з грудня 2011 по липень 2012 року в регіоні на цій ниві працювало 3 податкових майданчики - ТОВ "Консалтинг-Харків Груп", ТОВ "СТК" Аврора "і ТОВ" ТАГ Харків ". Сумарний збиток від їх злочинної діяльності, виражений в недонадходження ПДВ і податку на прибуток, перевищує 1 мільярд гривень".

В оточенні Олександра Клименка угоду зі слідством Роздайбіда "Країні" пояснюють його хворобою.

"Він здався під натиском військових прокурорів. У нього великі проблеми зі здоров'ям після "кіровоградського випадку" /де його нібито було отруєно - Ред./, це правда. На слуханні по обрання запобіжного заходу йому викликали швидку, робили перерву, йому необхідна допомога лікарів. Крім того, на нього впливали і через дітей : на них тиснули і залякували ", - розповів один із соратників Клименко.

Видання відзначає, що "під заарештованих готується ще одна хвилі затримань. Це заступники і податкові міліціонери".

Нагадаємо, що екс-главу ГУ Міндоходов в Харківській області Андрія Роздайбіду взяли під варту на два місяці з можлівістю внесення застави в розмірі 11,6 млн гривень.

Як раніше писала «Справжня Варта», 24 травня поліція з прокуратурою провела наймасштабнішу в історії України спецоперацію.

«Я думаю, що це найбільша антикорупційна операція, яка проходила й триває досі у масштабах країни. Близько 96 мільярдів гривень збитків група виявила. І зараз тут розташований штаб, тому що тут в спеціальному оперативному режимі проходить координація затримань підозрюваних по всій країні», – зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Колишнього голови Харківської ОДПІ Харківської області ДПС Андрія Криволалова було заарештовано з правом внесення застави 4,8 млн. грн. (спочатку було особисте зобов'язання приходити до слідчого).

Екс-главу ГУ Міндоходов в Харківській області Андрія Роздайбіду взяли під варту на два місяці з можлівістю внесення застави в розмірі 11,6 млн гривень.

Екс-голову державної податкової адміністрації у Харківській області Станіслава Денисюка заарештовано на два місяці з можлівістю внесення 100 млн. 320 тис. грн. застави.

Суд відпустив з-під варти екс-заступника начальника харківського облуправління Міністерства доходів і зборів Тетяну Маслову під заставу в 1 мільйон гривень.Пізніше розмір застави було збільшено до 4 млн.грн.

Нагадаємо також, що всі затримання відбулися напередодні звіту Генерального прокурора України Юрія Луценка про діяльність ГПУ перед депутатами Верховної Ради, і, на думку експертів, були покликані посилити піар-ефект від виступу генпрокурора у парламенті:

Також Генерал Станислав Денисюк оголосив про безстрокове голодування в знак протесту проти неправомірних дій "подопічних Матіоса".

"Про те, що сьогодні всю ніч (йдеться про ніч з 9 на 10 червня - Ред.), за відсутності адвоката, наді мною цинічно знущалися підопічні Матіоса, ще належить розібратися слідству. Я офіцер, і скаржитися не звик. В умовах найжорстокішого пресингу в ІТТ, коли я позбавлений будь-яких інших варіантів боротися за права людини, мені залишається єдиний спосіб привернути увагу до умов утримання тут. Я оголошую безстрокове голодування", - написав Денисюк.

Генерал вважає суму застави непомірною для себе.

Денисюк: "16 березня ц.р. дружина і тесть Романа Насирова внесли за нього заставу в розмірі 100 млн. гривень. Мені призначили трошки більше. Більше, ніж Насирова, розумієте ?! Склали разом майно сестри, дружини, дітей, племінників - все одно забракло, щоб обгрунтувати - сума то позамежна. Напевно, думали, що я, як Дід Мороз, ось так раз - і дістану з червоного мішка 100 мільйонів .."

comments powered by HyperComments