Прокуратура завершила досудове розслідування справи по Енергетичній митниці

Четвер, 22 червня 2017, 14:31
Справу митника та брокерів направлено до суду
Прокуратура завершила досудове розслідування справи по Енергетичній митниці

Як раніше писала «Справжня Варта», у грудні минулого року прокуратура оголосила про підозру митнику та трьом брокерам у хабарництві на понад 800 тис. грн.

Вони розробили злочинну схему безакцизного ввезення в Україну скрапленого газу.

Як розповів  начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, завозили його під приводом реалізації виключно для соціально-побутових потреб населення, що давало можливість не сплачувати акцизний податок. Однак, як з'ясувалося, газом торгували в роздрібній мережі автозаправних станцій.

За попередніми даними, посадовці Енергетичної митниці та митного посту дозволяли імпортерам проходити спрощену процедуру розмитнення.

Силовики провели обшуки офісних приміщень та за місцем мешкання осіб, причетних до незаконної діяльності, у Харківській області та м. Києві.

За новим повідомленням, прокуратура області направила до Червонозаводського районного суду м. Харкова справу одного із керівників митного посту Енергетичної митниці ДФС України, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Чотирьом брокерам – іншим учасникам злочинної схеми - інкримінується надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України). Кримінальні провадження також передані до суду.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

 

comments powered by HyperComments