Денисюк залишається під вартою - генпрокуратура

Вівторок, 27 червня 2017, 10:02
Суд відхилив доводи адвокатів та залишив запобіжний захід без змін
Денисюк залишається під вартою - генпрокуратура

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі за результатами розгляду скарги захисту екс-голови державної податкової адміністрації у Харківській області, генерала  Станіслава Денисюка, - повідомляє «Справжня Варта»

Апеляційний суд м. Києва відхилив скаргу захисту та залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці щодо обрання запобіжного заходу колишньому керівнику ДПА у Харківській області.

Згідно ухвали першої судової інстанції підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру у 100 млн. 320 грн.

Підозрюваний вказані кошти не сплатив та вирішив оскаржити запобіжний захід. Його захист наполягав на скасуванні запобіжного заходу, - повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України..

Як раніше писала «Справжня Варта», податковим генералом, який пішов на "догоду" в рамках "справи кліменковцев", виявився екс-керівник харківської податкової Андрій Роздайбіда. В оточенні Олександра Клименка угоду зі слідством Роздайбіда "Країні" пояснюють його хворобою.

Нагадаємо, що екс-главу ГУ Міндоходов в Харківській області Андрія Роздайбіду взяли під варту на два місяці з можлівістю внесення застави в розмірі 11,6 млн гривень.

Як раніше писала «Справжня Варта», 24 травня поліція з прокуратурою провела наймасштабнішу в історії України спецоперацію.

«Я думаю, що це найбільша антикорупційна операція, яка проходила й триває досі у масштабах країни. Близько 96 мільярдів гривень збитків група виявила. І зараз тут розташований штаб, тому що тут в спеціальному оперативному режимі проходить координація затримань підозрюваних по всій країні», – зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Колишнього голови Харківської ОДПІ Харківської області ДПС Андрія Криволалова було заарештовано з правом внесення застави 4,8 млн. грн. (спочатку було особисте зобов'язання приходити до слідчого).

Екс-главу ГУ Міндоходов в Харківській області Андрія Роздайбіду взяли під варту на два місяці з можлівістю внесення застави в розмірі 11,6 млн гривень.

Екс-голову державної податкової адміністрації у Харківській області Станіслава Денисюка заарештовано на два місяці з можлівістю внесення 100 млн. 320 тис. грн. застави.

Суд відпустив з-під варти екс-заступника начальника харківського облуправління Міністерства доходів і зборів Тетяну Маслову під заставу в 1 мільйон гривень.Пізніше розмір застави було збільшено до 4 млн.грн.

Нагадаємо також, що всі затримання відбулися напередодні звіту Генерального прокурора України Юрія Луценка про діяльність ГПУ перед депутатами Верховної Ради, і, на думку експертів, були покликані посилити піар-ефект від виступу генпрокурора у парламенті:

Також Генерал Станислав Денисюк оголосив про безстрокове голодування в знак протесту проти неправомірних дій "подопічних Матіоса".

"Про те, що сьогодні всю ніч (йдеться про ніч з 9 на 10 червня - Ред.), за відсутності адвоката, наді мною цинічно знущалися підопічні Матіоса, ще належить розібратися слідству. Я офіцер, і скаржитися не звик. В умовах найжорстокішого пресингу в ІТТ, коли я позбавлений будь-яких інших варіантів боротися за права людини, мені залишається єдиний спосіб привернути увагу до умов утримання тут. Я оголошую безстрокове голодування", - написав Денисюк.

Генерал вважає суму застави непомірною для себе.

Денисюк: "16 березня ц.р. дружина і тесть Романа Насирова внесли за нього заставу в розмірі 100 млн. гривень. Мені призначили трошки більше. Більше, ніж Насирова, розумієте ?! Склали разом майно сестри, дружини, дітей, племінників - все одно забракло, щоб обгрунтувати - сума то позамежна. Напевно, думали, що я, як Дід Мороз, ось так раз - і дістану з червоного мішка 100 мільйонів .."

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments