Луценко намагається притягнути до кримінальної відповідальності нардепа Добкіна

П'ятниця, 30 червня 2017, 09:03
Його підозрюють у причетності до "земельної справи" у Харкові
Луценко намагається притягнути до кримінальної відповідальності нардепа Добкіна

Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму фейсбуці, - повідомляє «Справжня Варта».

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата М.Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн.", - написав Луценко.

Як повідомили у Генеральній прокуратурі,  Генеральний прокурор Юрій Луценко 29 червня 2017 року відповідно до ч. 3 ст. 80 Конституції України, ч. 1 ст. 27 Закону України «Про статус народного депутата України», ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Регламенту Верховної Ради України, направив для розгляду до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, подання про надання згоди на затримання та подання про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) стосовно народного депутата України Михайла Добкіна.

Народний депутат підозрюється у зловживанні службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції Закону від 05.04.2001).

Крім того, він підозрюється у сприянні заволодіння земельним ділянками на території м. Харкова шляхом обману, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 КК України.

Як раніше писала «Справжня Варта»,Генеральна прокуратура пояснила мету повторних обшуків Харківської міськради.

Самі обшуки у вівторок ввечері проведені в рамках справи про виділення землі за так званою «кооперативною схемою».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments