Вбивство харківського IT-шника: поліція знайшла винуватців

Вівторок, 4 липня 2017, 21:07
До Дергачівського відділу поліції надійшло повідомлення про знайдене тіло чоловіка із травмами голови на узбіччі автодороги «Київ-Харків-Довжанський».
Вбивство харківського IT-шника: поліція знайшла винуватців

Правоохоронці встановили особу загиблого – 34-річний мешканець Харкова за життя працював програмістом в одній з міських фірм та мав авторитет висококваліфікованого фахівця. Було це у грудні минулого року. І тільки днями харківським поліцейським вдалося затримали убивць, повідомляє «Справжня Варта».

Вийшли на слід зухвалих зловмисників працівники Управління карного розшуку обласного главку поліції та слідчого управління. Розробка групи тривала майже півроку. Молодики віком від 28 та 33 роки затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вбили, як з'ясувалося, не з професійних причин. Вбивці навряд чи «кумєкали» в тій справі, котрою займався спеціаліст. Вони лише тупо знали: якшо програміст – то заробляє солідно. І діяли примітивно. Аби заволодіти грошима чоловіка, котрі той, як розумна людина, зберігав на банківській картці, вивезли його на автівці до лісосмуги за межі Харкова. Гопники намагалися дізнатися PIN-код від картки. Задля цього вони катували програміста довгий час. Не витримавши знущань, той помер. Після чого нападникам нічого не залишалося, як прихопити речі померлого та втекти з місця вбивства. Тіло залишили на узбіччі дороги.

За фактом події слідчим було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі працівники поліції встановлюють причетність затриманих до скоєння інших тяжких злочинів на території Харківської та інших областей.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments