На Харківщині розшукують зловмисників, які цинічно ошукали двох пенсіонерів

Субота, 12 серпня 2017, 12:03
Шахраї продовжують працювати за схемою «ваш син потрапив до поліції, але ви можете відкупитися грошима».
На Харківщині розшукують зловмисників, які цинічно ошукали двох пенсіонерів

Два випадки подібного шахрайства було зафіксовано у Київському районі Харкова та Лозовій, передає поліція Харківщини. 10 серпня до Київського відділу поліції звернувся 87-річний харків’янин. Він розповів, що йому зателефонував незнайомий чоловік та заявив, що його син зараз знаходиться у відділі поліції через скоєне ним кримінальне правопорушення. За не притягнення «сина» до кримінальної відповідальності зловмисник запросив гроші сумою 400 доларів США та 2000 гривень. Згодом пенсіонер передав йому ці гроші. Проте як виявилось потім, до поліції син не потрапляв.

Схожий випадок відбувся в Лозовій. До відділу поліції звернулася 57-річна жінка. Вона розповіла, що їй зателефонував невідомий чоловік, чий голос був схожий на голос її сина. Зловмисник повідомив, що він перебуває у відділі поліції за те, що скоїв кримінальне правопорушення. І для того, щоб його не притягали до кримінальної відповідальності, слід сплатити 2500 гривень. Цю суму жінка перерахувала на банківську картку. Лише після переказу грошей жінка зателефонувала синові та дізналася, що до поліції той не потрапляв.

Співробітники поліції закликали харків’ян в таких випадках не вестися на брехню шахраїв, телефонувати родичам, а потім – звертатися до правоохоронців. Крім того, вони наголошують на необхідності інформування людей літнього віку щодо даних шахрайських схем.

Новини про ошуканих пенсіонерів стали звичним явищем для Харківської області. Наприклад, не так давно їх жертвою стала 77-річна мешканка села Веселе. Пенсіонерка, чий син начебто  потрапив в аварію та збив людину,  передала зловмиснику 80 тисяч гривень.

comments powered by HyperComments