У Харкові СБУ затримала ватажка диверсійної групи російських спецслужб (ФОТО, ВІДЕО)

П'ятниця, 18 серпня 2017, 13:45
Група диверсантів готувала теракти проти українських державних та громадських діячів.
У Харкові СБУ затримала ватажка диверсійної групи російських спецслужб (ФОТО, ВІДЕО)

Про це повідомляє прес-центр СБ України, передає Справжня Варта.

Правоохоронці встановили, що «командир» одного з незаконних збройних формувань терористів був завербований представником ГРУ Генштабу РФ. Від російського куратора він отримав завдання повернутися до рідного Харкова та сформувати диверсійну групу. Бойовику був переданий перелік українських політичних та громадських діячів, проти яких російські спецслужби дали вказівку організувати теракти.

 Під час обшуків за місцем проживання диверсанта у Харкові співробітники спецслужби вилучили майже один кілограм вибухівки (за попередніми висновками – пластиду), п’ять електродетонаторів, пістолет з глушником, сто патронів до нього та бойовий квадрокоптер, який планувалося використати при здійсненні теракту.

Затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу Україну та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Прокуратура Харківської області довела у суді провину громадянки Російської Федерації, яка була членом незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР».
Київський районний суд Харкова визнав її винною в участі у не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному користуванні зброєю, посяганні на територіальну цілісність та недоторканність держави (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 110 КК України) та призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments