Прокуратура виявила квартирних шахраїв

Понеділок, 2 жовтня 2017, 11:35
Через суд прокурори намагаються повернути квартиру
Прокуратура виявила квартирних шахраїв

Вони шахрайським шляхом придбали квартиру самотнього пенсіонера після його смерті. Підробили свідоцтво про право власності покійного на житло, - повідомляє «Справжня Варта»

З «липовими» документами на початку 2016 року зловмисники оформили  довіреність на право продажу квартири та наприкінці лютого 2016 року оформили «купчу», - повідомили в обласній прокуратурі.

Власником квартири став харків’янин, який, як з’ясувалося, володіє ще 6 квартирами. Крім того, він є іпотекодержателем 2 квартир, що дає йому право стати їх власником в разі невиконання боржником іпотечних зобов’язань. 
У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з позовними вимогами щодо повернення житла у комунальну власність територіальної громади Харкова.

Крім того, за фактом незаконного відчуження нерухомості триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Як раніше писала «Справжня Варта», поліція затримала зграю телефонних шахраїв.

11 вересня до Київського відділу поліції надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що до 79-річного чоловіка зателефонували невідомі, представились працівниками поліції. Вони повідомили, що син чоловіка нібито збив людину та для вирішення питання потрібні гроші. Заявник передав зловмисникам тисячу доларів, 800 гривень. Лише потім зателефонував синові.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

 

comments powered by HyperComments