Десять років за розстріл: подробиці «дуелі» у військовій частині

Четвер, 5 жовтня 2017, 00:33
Вирок військовому – 10 років позбавлення волі – виніс Дергачівський районний суд Харківської області.
Десять років за розстріл: подробиці «дуелі» у військовій частині

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів за ч.1 ст.115, ч.2 ст.15 ч.1 ст.115, ч.2 ст.413 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, повідомляє «Справжня Варта».

Історія судової справи така. 9 липня 2015 громадянин, який на той момент вже мав судимість (!) за вчинення майнового злочину, був покликаний на військову службу (!). 10 липня його зарахували на посаду курсанта військової частини В0213, а 1 вересня перевели на посаду радіотелефоніста частини В6250.

Через тиждень старший солдат отримав автомат АКС-74У і 120 патронів калібру 5,45 мм і прибув до місце тимчасової дислокації – у селище Руська Лозова Дергачівського району. 18 вересня 2016 року біля старшого солдата, який знаходився в стані сп'яніння, виник конфлікт зі старшим сержантом. Військові засперечалися, хто швидше демобілізується.

Під час сварки солдат запропонував сержантові свого роду «дуель». Предметом виграшу було життя одного з них. Сперечальників спробував розборонити інший військовий. Після цього солдат взяв автомат і покликав сержанта підійти ближче. Коли той підійшов, зловмисник тричі вистрілив у нього.

Той самий військовий, котрий намагався розняти сперечальників, спробував зупинити п'яного солдата з автоматом, але той і вистрілив і в нього, поранивши в стегно. Зав'язалася бійка, під час якої зловмисник випадково вистрілив собі у передпліччя. Коли військовий, який намагався зупинити порушника, впав, той підійшов до сержанта, який на той момент лежав на землі, і випустив  чергу пострілів. Від отриманих травм сержант помер на місці.

Зловмисник втік з наметового містечка, автомат викинув. Однак того ж дня зловмисника затримали.

На суді солдат вину визнав повністю.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments