Поліція почала боротися з корупцією у поліції

Субота, 7 жовтня 2017, 06:02
Поліцейським нагадали, що їм самим потрібно звітувати по свої доходи
Поліція почала боротися з корупцією у поліції

Зокрема, майнові декларації копи повинні здавати не менш, ніж чотири рази, - повідомляє «Справжня Варта»

Це – щорічна декларація, яка подається до 1 квітня, декларація при звільненні, після звільнення через рік, при вступі на службу.

Про це шла річ на нараді з питань запобігання корупції під головуванням заступника начальника Управління з питань запобігання корупції та проведення люстрації Нацполіції Володимира Ілляшенко, яка пройшла у ГУНП.

Окремо заступник начальника Управління з питань запобігання корупції та проведення люстрації Нацполіції зупинився на питанні обов’язкового внесення даних про зміни майнового статусу. Адже у разі отримання коштів більше 80 тисяч (повної суми) слід протягом 10 діб подати відповідні дані до декларації.

На конкретних прикладах Олексій Ілляшенко розповів про механізми подолання корупції у лавах поліції, зупинився на питанні викриття корупціонерів та притягнення їх до відповідальності, конфлікті інтересів.

Також Олексій Ілляшенко зазначив, що у кожному селищі та віддаленому містечку у громадських місцях доречно розмістити наклейки з контактними телефонами, куди можна звертатися громадянам у разі вимагання від них хабара, - повідомили у ГУНП.

Як раніше писала «Справжня Варта», держвиконавця затримали "на гарячому".

Гроші співробітник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Харківської області вимагав за обіцянку громадянину дешево продати  арештовану квартиру.

Раніше прокуратура розкрила корупційну схему поліцейських в аеропорту.

За цією справою затримано вже троє поліцейських відділення поліції в аеропорту "Харків" Слобідського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Також Генеральний прокурор підтвердив факт обшуку в приміщенні заступника МВС В. Трояна. При цьому він заявив, що вказані кошти виявити не вдалося. Під коштами Юрій Луценко має на увазі 785 тисяч гривень, які підозрювані "розділили між собою та іншими особами".

Щодо самого інциденту, то генпрокурор пояснив його таким чином: "в  ході спільного з СБУ провадження було задукоментовано та затримано заступника керівника ГО "Цивільний корпус "Азов" Бржезинського ,помічника заступника МВС України Іваштенко та громадянина Ш., які підозрюються у систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров'ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн."

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments