Винуватця "п'яного ДТП" з 6 загиблими знову спіймали за кермом

Вівторок, 24 жовтня 2017, 16:55
Йому вручено підозру за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України).
Винуватця "п'яного ДТП" з 6 загиблими знову спіймали за кермом

Якщо суд признає його винним, то цьому чоловіку загрожує  покарання у вигляді позбавлення волі на невідбуту частину за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів) та 1 рік позбавлення волі за новий злочин, - повідомляє «Справжня Варта».

Як розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури №5 Андрій Кравченко, підозрюваний у травні 2008 року, керуючи у стані алкогольного сп'яніння автомобілем "Mitsubishi L-200", виїхав на трамвайну зупинку на вул. Полтавський шлях у м. Харкові та збив громадян. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло 6 людей (серед них двоє дітей та вагітна жінка).

Тоді прокуратура довела у суді провину водія. Суд визнав його винним в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначив йому найсуворіше покарання, передбачене цією статтею КК України, - 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

"Проте, звільнившись у вересні 2015 року умовно-достроково із місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушуючи встановлені вироком суду обмеження у вигляді заборони керування автомобілем, не зважаючи на вилучене у нього  водійське посвідчення, сів за кермо. При цьому знов знаходився у нетверезому стані", - зазначив А. Кравченко.

Як раніше писала «Справжня Варта», 18 жовтня зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg. Lexus прийняв удар в бік, врізався в стовп, перекинувся і вилетів на тротуар, де зім'яв пішоходів. За словами очевидців, загинули п'ятеро людей, ще шестеро постраждали.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments