«Справа рюкзаків». Фігурантам справи нададуть можливість вийти під заставу

Середа, 1 листопада 2017, 15:29
Замість арешту їм нададуть можливість внести заставу в мільйони гривень
«Справа рюкзаків». Фігурантам справи нададуть можливість вийти під заставу

Про це заявив журналістам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури /САП/ Назар Холодницький на брифінгу у середу, 1 листопада, - повідомляє «Справжня Варта».

Холодницький: "Прокурори будуть клопотати про заставу у розмірі 5 мільйонів для колишнього працівника МВС (Чеботар - ред.) та однієї фізичної особи (Аваков-молодший - ред.). Ще чотири мільйони проситимемо для підприємця, який мав виготовляти рюкзаки", - повідомили ЗМІ.

На питання, чи фігурує у цьому провадженні сам міністр Аваков, Холодницький відповів: «Не фігурує».

Як раніше писала «Справжня Варта», на ранок сьогодні Олександра Авакова затримано. Він знаходиться у Києві, в ІТЗ.

Як відомо затримання проведено детективами НАБУ у рамках розслідування т.з. "справи рюкзаків".

За новим офіційним повідомленням МВС, "заяви народного депутата України Сергія Лещенка про нібито передислокацію підрозділів Національної гвардії України до Солом’янського суду Києва є цілком безпідставними та не відповідають дійсності. Про це сьогодні, 31 жовтня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий".

Яровий повідомив, що усі підрозділи Нацгвардії України знаходяться у пунктах постійної дислокації та виконують свої службові та бойові завдання за призначанням.

Нагадаємо, що у Солом’янського суду Києва є час для прийняття рішення відносно запобіжного заходу щодо фігурантів по справі /затримано трьох осіб/.

Як раніше писала «Справжня Варта», НАБУ влаштувало у Харкові обшуки у справі про можливу розтрату державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України.  Затримано екс-заступника міністра МВС та ще двох осіб, в числі яких Олександр Аваков. МВС вважає дії НАБУ суто політичними.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments