Були затримані шахраї, які користувалися довірливістю громадян

Четвер, 14 грудня 2017, 11:41
Група шахраїв виманювала в довірливих громадян кошти під виглядом акції з продажу товару.
Були затримані шахраї, які користувалися довірливістю громадян

Шахрайство організували двоє київських мешканців, які до цього неодноразово попадали під суд, в тому числі – за шахрайство. До них приєдналися мешканці інших регіонів України, які так само мали проблеми з законом. Злочинна група діяла з літа цього року, передає поліція Харківщині. Їх жертвами в основному ставали літні люди. Вони своїх жертв зазвичай знаходили поблизу супермаркетів та пропонували купити товари за низькою ціною.  

Потерпілим шахраї давали картку зі 50%-ю знижкою, за яку нібито можна придбати всі товари в магазині. Але для того, щоб скористатися такою можливістю, вони повинні, по-перше, довести власну платоспроможність, по-друге, активувати картку. Потерпілі клали в наданий конверт гроші, який потім отримували в запакованому вигляді. Наступного дня людина приходила за вказаною адресою щоб активувати картку та отримати гроші назад. Але потім вона дізнавалася, що жодної акції немає, а «гроші» в конверті – це просто нарізані папірці.

На рахунку зловмисників вже десять таких злочинів. Під час проведення обшуку були вилучені візитівки, рекламні оголошення, листівки, зошити з записами, банківські картки, а також нарізний папір та сувенірні гроші тощо. Сімох шахраїв вже було затримано, досудове слідство триває.

comments powered by HyperComments