ДТП на Сумській: постраждалі дали свідчення на суді

Четвер, 1 березня 2018, 19:17
1 березня у Київському районному суді Харкова пройшло чергове засідання у справі про смертельну ДТП на Сумській 1 жовтня.
ДТП на Сумській: постраждалі дали свідчення на суді

Першою суд допитав по відеозв'язку Ганну Комар, який в цей момент перебувала в районному суді Кременчука. Адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир заявила, що мама обвинуваченої спочатку поклала 50 тисяч гривень на рахунок лікарні, а після відправила ці гроші на особисту картку Ганни Комар. У відповідь дівчина заявила, що не брала ніяких грошей. Після закінчення допиту Ганна попросила надалі не влаштовувати сеанси відеозв'язку, бо що це дається їй важко як фізично, так і морально.

Киянка Оксана Нестеренко розповіла, що взяла гроші Зайцевих, бо не знала, від кого вони. Крім того, постраждала запевнила, що сім'я обвинуваченої не допомагала їй в процесі лікування. Дівчина розповіла, що в той день зайшла в кафе випити чаю перед поїздом, а коли виходила – потрапила під машину. Прийшовши до тями, Нестеренко не могла зрозуміти, що робить у Харкові, тому що була впевнена, що поїхала до Києва.

Постраждала Жанна Власенко, яка в момент аварії була вагітна, також розповіла, що після зіткнення не могла зрозуміти, в якій країні перебуває (20 жовтня вона повинна була полетіти за кордон). Вона теж взяла гроші у Зайцевих. За словами дівчини, довгий час вона не могла виходити на вулицю – у неї відразу починалося запаморочення. Що стосується дитини, молода мама каже, що лікарі поки не дають жодних прогнозів, але стан малюка вже покращився.

Потерпілий Юрій Неудачин повідомив, що коли все сталося, толком нічого не розумів: «Прокинувся на тротуарі, мене приводив до тями якийсь перехожий. Чув тільки удар, момент зіткнення не бачив. На світлофор не звернув уваги, але все люди стояли на тротуарі і чекали зеленого світла для пішоходів», – зазначив потерпілий, повідомивши, що отримав від матері Зайцевої 50 тисяч грн.

Бабуся загиблої Анастасії Сокіл – Людмила Фабріс повідомила, що онука зустрічалася з викладачем. Після зустрічі вона планувала зустрітися з мамою:

«Настя була в «Пузатій хаті». Повинні були зустрітися на переході. Ночувати вони додому не повернулися. Я вирішила, що вони залишилися ночувати у подруги. Я бачила інформацію про ДТП, але навіть не подумала. Пізніше я зателефонувала доньці, і там взяв трубку чоловічий голос і сказав, що він слідчий по ДТП. Я все зрозуміла і питаю: в який вона лікарні? Мені сказали: Маяковського, 22. Я приїхала і питала: вона померла, вона померла? Мені сказали тільки в кабінеті», – зазначила Людмила Фабріс.

Жінка розповіла, що до неї на роботу приїжджала мати Зайцевої – Тетяна Іванова.

«Мені сказали, що вона хоче вибачитися і запропонувати допомогу. Я не виходила і не розмовляла, мені було боляче. Від допомоги я відмовилася. Потім прийшов переказ на пошту в розмірі 100 тисяч грн, але я їх не отримувала. Від Дронова ніхто не з'являвся», – дала свідчення Людмила Фабріс.

Від імені родини загиблої Наталі Умаєвої виступив адвокат. Він зачитав заяву батька жінки. У заяві йдеться, що в Умаєва залишилося двоє дітей – син, який навчається в Азовському морському інституті, і дочка – харківська школярка. Зараз із дівчинкою живе її бабуся – мати Умаєва. Син загиблої живе в Маріупол з дідусем – батьком загиблої.

Cуді оголосив перерву до 6 березня.

comments powered by HyperComments