Молитвою та насиллям: у Харкові викрила ще один псевдореабілітаційний центр

Субота, 24 березня 2018, 15:01
Прокуратурою був викритий ще однин підпільний реабілітаційний центр, де замість адекватного лікування були молитви з психологічним насиллям.
Молитвою та насиллям: у Харкові викрила ще один псевдореабілітаційний центр

Співробітники Харківської прокуратури викрили підпільний реабілітаційний центр, де утримувалися пацієнти з алкогольною та наркотичною залежністю. За словами Володимира Купріянов, керівника прокуратури області, він розміщувався в приватному секторі  

Купріянов зазначив, що пацієнти даного центру потерпали від психологічного насилля. У них були відібрані особисті документи та телефони, вони примусово утримувалися в приміщеннях. Умови були неналежними, а санітарних вимог ніхто не дотримувався. Також пацієнти не могли повноцінно харчуватися та отримувати потрібну медичну допомогу. А замість належного лікування вони могли розраховувати на молитву та Біблію.  

На трьох поверхах будівлі можна побачити двоярусні ліжка, кухню, кілька санвузлів. У спальнях  матраци та ковдри були брудними, на декількох ліжках постільна білизна була взагалі відсутня. Кімнати ніхто не провітрював. В деяких приміщення зі стелі капала вода, а на стінах можна було помітити плісняву. Вікна відкрити неможливо, адже на них не було ручок. А двері були обладнані замками. 

За цим випадком слідчі розпочали досудове розслідування розпочато за ч. 2. ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Слідчі дії тривають.  

comments powered by HyperComments