Посадовець харківського ВНЗ підозрюється в організації каналу незаконної міграції

Четвер, 12 квітня 2018, 16:03
Харківська місцева прокуратура №2 затвердила та оголосила підозру завідувачу відділення з навчання іноземних студентів одного з приватних вишів Харкова. 56-річній жінці інкримінується організація незаконної міграції (ч.1 та 2 ст. 332 КК України) та підроблення офіційних документів (ч. 2, 3 та 4 ст. 358 КК України).
Посадовець харківського ВНЗ підозрюється в організації каналу незаконної міграції

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Харківщини. 

Посадовець займалася фіктивною реєстрацією у ВНЗ іноземців. Вона створювала видимість процесу навчання, однак деякі "студенти" навіть не знали, де саме знаходиться їх навчальний заклад. При цьому за підробленими офіційними документами нелегальні мігранти мали змогу отримати посвідки на тимчасове проживання.

"Серед незаконних мігрантів були громадяни В’єтнаму, Китаю, Сирії, Іраку та Нігерії. Під приводом навчання деякі іноземці незаконно знаходилися на території України протягом 10-15 років", - розповів О. Фільчаков.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою Харківського гарнізону сил АТО блокували постачання автомобілів для незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР».

Також повідомлялося, що один з керівників Харківського прикордонного загону брав хабарі і планував влаштуватися у МДБ "ЛНР".

Ми писали, що, н Харківщині співробітники контррозвідки Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області припинили діяльність агентурно-інформаторської мережі Головного управління Генштабу Збройних сил РФ.

"Справжня Варта" повідомляла, що Балаклійський відділ Лозівської місцевої прокуратури направив до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з комунальних підприємств району та директора приватної фірми за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України).

comments powered by HyperComments