Прокуратура Харківщини обвинувачує директора КП у заволодінні державними коштами

П'ятниця, 30 березня 2018, 12:21
Балаклійський відділ Лозівської місцевої прокуратури направив до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з комунальних підприємств району та директора приватної фірми за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України).
Прокуратура Харківщини обвинувачує директора КП у заволодінні державними коштами

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Харківщини. 

«У 2014-2015 роках житлово-комунальне підприємство уклало з приватною фірмою договори на виготовлення проектної документації та капітальний ремонт очисних споруд за рахунок бюджетних коштів. При цьому вартість робіт, за висновком судової будівельно-технічної експертизи, була завищена більше ніж у 6 разів. Замість 129 тис. грн., які фактично були витрачені на проект та ремонтні роботи,  посадовці підписали акт виконаних робіт  на загальну суму понад 807 тис. грн. Таким чином з бюджету села переплачено 678 тис. грн. На думку слідства, більшу частину цих коштів посадовці привласнили», - розповів в. о. керівника місцевої прокуратури Едуард Миргородський.

Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, наприкінці січня в Харкові затримали за підозрою в отриманні хабара завідувача сектором з питань протидії корупції в Харківському обласному управлінні Держпродспоживслужби. Чиновник вимагав і отримав $8 тисяч від колеги. За що пообіцяв не повідомляти правоохоронцям про правопорушення: колега придбала машину і не внесла вчасно інформацію про неї в декларацію. 

Губернатор Харківщини Юлія Світлична була обурена цим фактом та повідомила, що справу антикорупціонерів-хабарників бере під особистий контроль. Вона домоглася звільнення начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

comments powered by HyperComments