На Харківщині був затриманий диверсант “ДНР”

Субота, 21 липня 2018, 14:18
Співробітники змогли попередити ДНРівця, який планував влаштувати диверсію на залізниці.
На Харківщині був затриманий диверсант “ДНР”

В Харківській області співробітниками підрозділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ був викрадений та затриманий диверсант терористичної організації "ДНР". 

Як передає прес-служба СБУ, оперативниками було встановлено, що житель Донецька, який на певний час переїхав до Харківщини, вступив до лав так званого "министерства государственной безопасности" ДНР. За задумом даної організації, він мав вчинити диверсійний акт на залізниці. 

Були отримані матеріали, які засвідчили, що за вказівками “кураторів”, диверсант мав здійснити підпал вантажного потяга, на якому перевозяться  паливно-мастильні матеріали та матеріальні цінності для ЗБУ в зоні проведення ООС. Для цього він мав використати протитанковий гранатомет, а свої дії затверджувати через популярний мобільний месенджер 

Правоохоронцями було встановлено, що з 2002 року диверсант відбував у виправній колонії чотирнадцятирічний термін позбавлення волі за скоєне ним за попередньою змовою групою осіб умисне вбивство людини. У зловмисника тоді вилучили гранатомет РПГ-22 та чотири бойові гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами. 

Слідчий відкрив кримінальне провадження за ознаками ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія). Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання стосовно нього судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. 

Операція із затримання диверсанта проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області. 

comments powered by HyperComments