За спробу підірвати пам`ятник УПА харків`янці загрожує до 10 років позбавлення волі

П'ятниця, 17 серпня 2018, 11:29
Уночі 23 червня жінка заклала пристрій в основу пам’ятника бійцям Української повстанської армії та намагалася дистанційно привести у дію вибухівку.
За спробу підірвати пам`ятник УПА харків`янці загрожує до 10 років позбавлення волі

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області. 

Жінка була завербована службами РФ. За даними слідства, жінка постійно отримувала завдання щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації у Харківській області. Крім того, з метою узгодження та координації подальших дій вона кілька разів виїжджала до Росії.

До скоєння злочину обвинувачена готувалась заздалегідь. Як встановило слідство, вона придбала та певний час зберігала вдома тротилову шашку. Потім знайшла особу, яка на основі цієї шашки виготовила саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням за допомогою мобільного телефону.

Її під час спроб підірвати пам`ятний знак УПА у Молодіжному парку затримали представники СБ України. 

44-річній правопорушниці інкримінують коєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258 КК України (замах на скоєння терористичного акту) та ч. 1 ст.263 КК України (незаконне придбання, зберігання, носіння і передача іншій особі  вибухових речовин). Їй загрожує ув`язнення строком 10 років. Прокуратура передала справу до суду. 

Пам’ятник воїнам УПА, розташований у Молодіжному парку, постійно страждає від рук вандалів. Так, невідомі вчинили пошкодили його вночі з 13 на 14 жовтня. Також у лютому зловмисники розмалювали пам`ятний знак червоними та білими смугами.

Ми писали також, що вандали познущалися наз знаком напочатку березня. Після цього спроби пошкодити знак робилися 13 березня. 

comments powered by HyperComments