Підліткам, які справляли потребу на пам'ятнику, загрожує в`язниця

Середа, 22 серпня 2018, 13:00
Харківська місцева прокуратура № 4 розпочала кримінальне провадження за фактом осквернення групою неповнолітніх пам’ятного знаку солдатам, розстріляним у часи Другої світової війни (ч. 3 ст. 297 КК України).
Підліткам, які справляли потребу на пам'ятнику, загрожує в`язниця

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Харківської області. 

Наругу над пам’ятником, розташованим на території учбового закладу на Салтівському шосе у Харкові, вчинила компанія підлітків. Один з них справив потребу, при цьому він забрався на пам’ятник. Друзі хлопця засняли цей процес на відео та виклали запис до Інстаграму.

Розслідування у кримінальному провадженні наразі триває. Встановлюються усі обставини справи. Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Також ми писали, що пам’ятник воїнам УПА, розташований у Молодіжному парку, постійно страждає від рук вандалів. Так, невідомі вчинили пошкодили його вночі з 13 на 14 жовтня. Також у лютому зловмисники розмалювали пам`ятний знак червоними та білими смугами.

Ми писали також, що вандали познущалися наз знаком напочатку березня. Після цього спроби пошкодити знак робилися 13 березня. 

Окрім цього, за спробу підірвати пам`ятник УПА харків`янці загрожує до 10 років позбавлення волі.

comments powered by HyperComments