Конфлікт у Зміївському районі: поліція затримала усіх учасників

Середа, 12 вересня 2018, 13:38
Затримано 22 особи у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Конфлікт у Зміївському районі: поліція затримала усіх учасників

Про це повідомляє Відділ комунікацій ГУ НП Харківської області.

Правоохоронці вилучили у затриманих травматичну зброю, а також інші речдоки. 

Сам конфлікт вібдувся вчора, 11 веречня, у селищі Занки на місцевому елеваторі. Відбулася масова бійка, учасники якої використовували траматичну зброю.Поліція повідомляє про семеро постраждалих, серед них - 1 поліцейський. Зараз вже внесені відомості до ЄРДР за фактом хуліганства та насильства щодо правоохоронця.

 

Під час з’ясування обставин події встановлено, що до Зміївського відділу поліції звернувся 60-річний директор підприємства «Строгий О.Ф.», який повідомив про захоплення агрофірми. За його заявою, 08 вересня на територію елеватора в селищі Занки Зміївського району Харківської області зайшла група людей, які повідомили, що зазначений комплекс належить ФГ «Слобожанські лани». Проте, заявник стверджує, що будь-яких дій щодо переоформлення прав на підприємство не вчиняв. Таким чином,  невстановлені особи намагалися незаконно заволодіти майном підприємства шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів.

Також встановлено, що невідомі особи надали державному реєстратору підроблені документи, внаслідок чого було змінено керівника підприємства.  Відомості про підроблення та використання підроблених документів слідчими внесені до  Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Крім того, поліцією розслідуються самовільні дії осіб, які всупереч установленому законом порядку, намагалися заволодіти врожаєм та розпорядитися сільськогосподарською продукцією ДП «Благодатне», що зберігається у спеціально облаштованих приміщеннях фермерського господарства «Строгий О.Ф.», власником якого є заявник.

Слідство розглядає кілька версій вчинення злочину, які наразі відпрацьовуються.

comments powered by HyperComments