Мешканець Харківщини поскаржився про захоплення його підприємства

Середа, 10 жовтня 2018, 13:28
Представники терену «Національний Корпус — Схід» розповсюдили відео, в якому йдеться про рейдерські захоплення землі.
Мешканець Харківщини поскаржився про захоплення його підприємства

В анотації до відео сказано, що рейдери, які підпорядковуються нардепу Добкіну, захоплюють сільське господарство “Фермер-Агро” в Харківській області Первомайського району. Зокрема, там було зазначено, що ТОВ СП “Добрий господар” підкупив міністерство юстиції в Києві та змінив реєстрацію підприємства “Фермер-Агро”. 

Кирил Яковлєв, представник Нацкорпусу, заявив, що захоплення підприємства в селі Картамиш сильно нагадує аналогічну ситуацію, яка місць тому сталася в селищі Занки Зміївського району. Щоправда, там рейдери захвачували підприємство з використанням зброї, а в даному випадку вони домагаються свого за допомогою документів.  

"Є інформація, що люди Добкіна, які з ним працюють від 2015 року, вже переоформили в Міністерстві юстиції всі документи за грошики і тепер просто намагаються забрати 1000 га землі, які були чесно придбані”, — наголосив Яковолєв.  

Сам Андрій Обора, директор “Фермер-Агро”, в свою чергу розповів, що під час зібрання в селі  Картамиш, де були присутні фермери його підприємства, він отримував погрози з боку представництва “Доброго господаря”. Йому нагадали про минулий рейд, а також пригрозили “забрати все”. Крім того, у серпні вони звернулися до комісії при Міністерстві юстиції задля ануляції його договорів.  

“Комісія відмінила реєстрацію, — розповів Обора, — хоча при цьому у нас все було законним. 50-70 людей їхали до комісії та говорили: "От наші домовленості та державні акти. Ми не бажаємо бути в “Доброму господарі". Ми не хочемо бути в підприємстві, яке має мільйонні борги”. При цьому, комісія взяла та відмінила реєстрацію". 

Підприємець розповів, що звертався до правоохоронних органів. Зверталися він і до харківської антирейдерської комісії. Там його справу заслухали і згодом відправили листа. В ньому сказано, що за результатами засідання штабу було вирішено, що дана справа, можливо, має ознаки рейдерського захоплення.  

Детальніше на відео:  

 

comments powered by HyperComments