Жителька Харкова займалася вербуванням жінок з метою сексуальної експлуатації за кордоном

Середа, 16 січня 2019, 17:33
Затримали 26-річну зловмисницю працівники Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми та слідчі відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями слідчого управління ГУНП в Харківській області.
Жителька Харкова займалася вербуванням жінок з метою сексуальної експлуатації за кордоном

Слідчо-оперативні заходи проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого у січні 2019 року за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили, що 26-річна жінка разом з невстановленою особою на початку року підшукала на території Харкова 24-річну громадянку. Використовуючи уразливий стан дівчини через тяжкі особисті обставини, харків’янка завербувала її з метою подальшої сексуальної експлуатації на території Республіки Кіпр. 

При спробі перемістити дівчину за кордон зловмисниця була затримана поліцейськими на території міжнародного аеропорту «Харків» в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй повідомлено про підозру у вчиненні вищезазначеного злочину. Жінка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Вирішується питання про обрання стосовно неї міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває. 

comments powered by HyperComments